– Ikke knekk nakken på det offentlige

Nå kommer kunstig intelligens, blokkjeder og tingenes internett. Men uansett hvilken teknologi som er smart, så oppfordrer Helge Blindheim i Direktoratet for e-helse om å ikke knekke nakken på sektoren.

Det kan være krevende for innovatører å skjønne seg på staten og helsesektoren. Det er krevende å forstå hvem som er beslutningstakere som finnes, og hvordan stringslinjene går fra departement, direktoratet, Norsk Helsenett og helseforetakene.

– For å komme seg ut med noe nytt, så trenger man både styrke, stamina og å være lojal mot systemet man vil inn i. For bryter du for mye med systemet, så er det ingen som kan kjøpe det produktet du selger. Det er en utfordring som vi sliter med, og selv om vi vil utfordres, så ikke utfordre oss så hardt at du knekker nakken på oss, fortalte Helge Blindheim fra Direktoratet for e-helse.

– Vi skal lykkes, så vær med oss på å innovere på tjenester som kan gi nytte og faktisk helsefremmende effekt, sier Blindheimsvik.

Blokkjeder er spennende, men han er enig i analysene som tilsier at vi ikke har noe fornuftig bruksområde innen helse.

– Hvordan kan vi anvende blokkjeder på nye områder, mens vi demonstrerer effekt og verdi?, spør Blindheim i avslutningen sin.

Her ser du lysbildene som Blindheim brukte:

Helge Blindheim presenterte sine tanker om teknologitrender på MESH 5. februar 2019. Rundt 150 deltakere deltok på arrangementet “Smart helse – digitalt samspill mellom deg og dine tjenester”.

Les mer